Vinciniz artık daha Güvenli

VİNÇLER İÇİN ÇÖZÜMLER


Ar-ge çalışmalarımızla sizi daha güçlü kılıyoruz

 

KANCA BOŞ ALGILAMA ve HIZ ARTTIRMA

Günümüzde hız'ın ve zaman'ın ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bundan dolayı operatörlere zaman kazandırmak amacı ile geliştirdiğimiz yazılımımız ile kancanın yüksüz çalıştığını algılayarak motor hızınızı 70Hz'lere yani 1500d/d olan bir motor için 2100d/d lara çıkararak operatörün zaman kazanmasını sağlıyoruz. Sizleri rakipleriniz karşısında yenilikçi çözümlerimizle daha güçlü yapıyor ve daha da güçlü yapabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçin

 

AŞIRI YÜK KONTROLÜ

Vinç imalatçılarının ve vinç sahiplerinin en temel problemlerinden bir tanesi şüphesiz ki vinçlerin kapasitelerinden daha ağır yükler ile çalıştırılmalarıdır. Bu durum vinçlere zarar vermekte ve bu durumdan hem imalatçılar hemde kullanıcılar zarar görmektedir. Bundan dolayı aşırı yüke karşı koruma donanımları geliştirilmiştir. Bunlar arasında en teknolojik ve doğru sonucu veren çözüm bildiğiniz gibi loadcell ile yapılmakta ve yüksek maliyetlerinden dolayı tercih edilmemekteydi. 

KNC Otomasyon olarak bu konuda yürütmekte olduğumuz Ar-ge çalışmalarının sonucunda FUJI ELECTRIC'in FRENIC ACE serisi ürünleri ile bir çözüm geliştirmiştir. FRENIC ACE serisi ürünlerin içerisinde 200 adım programlama yapmaya izin veren bir PLC mevcuttur ve bu PLC ile sürücünün durumunu kontrol etmek mümkündür. Bu alan üzerinde geliştirdiğimiz yazılım ile artık sürücünüz aşırı yükleri algılayıp yukarı hareketleri kısıtlamaktadır. Cihaz sadece yükü aşağı indirmeye izin vermekte ve operatörün vinç kapasitesini aşmasına izin vermemektedir. Detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçin

 

KNC OTOMASYONLA VİNÇLER ARTIK DAHA AKILLI VE GÜVENLİ

KNC Otomasyon olarak Vinç uygulamaları için Kanca, kedi yürütme, köprü yürütme uygulamaları için sürücü (VSD) çözümleri, Vinç Uzaktan kumandaları ve frenleme dirençleri gibi donanımları sizler için tedarik ediyor ve aynı zamanda ürünlerimizin teknik desteği ile sizlerin yürüdüğünüz yolda yalnız hissetmemenizi sağlıyoruz.

 

ANLIK TORK ÜRETİMİ

FUJI ELECTRIC'in üretmiş olduğu FRENIC MULTI, FRENIC ACE ve FRENIC MEGA sürücüleri özellikleriyle kanca uygulamaları için adeta biçilmiş kaftan olarak tanımlayabiliriz. Vinçlerde kaldırma uygulamaları sürücüler için en zor uygulamalardan bir tanesidir. Özellikle yük yerden kesilmiş durumdayken kaldırma yapabilmek için motorların anlık olarak ciddi miktarda tork üretmesi gerekir. Bu torku üretebilmek sürücülerin anlık akım yüklenebilirliklerine bağlıdır. FRENIC ACE ve FRENIC MULTI modeli cihazlar anlık yüklenebilirlik olarak nominal akımının %200'ü kadar akımı 0.5 sn süreyle, FRENIC MEGAcihazlar ise %200'ü kadar akımı 3.0 Sn süreyle verebildikleri için bu uygulamalarda mutlak başarı sağlamaktadır.

 

MEKANİK FREN PARAMETRELERİ

Kanca uygulamalarının olmazsa olmaz ihtiyaçlarından bir taneside mekanik fren kontrolü parametrelerinin olmasıdır. Bu parametreler kalkış yada duruş esnasında motorun yükü aşağıya doğru kontrolsüz şekilde düşürmesini engellemekte ve kanca uygulamalarının çalışmaları problemsiz olarak gerçekleşmektedir.

Ayrıca mekanik frenin kontrolsüz bir şekilde açılarak güvenlik zaafiyeti yaratmasını engellemektedir. Örneğin motor ile sürücü arasındaki bağlantıları kopmuş bir vinç uygulamasında, mekanik frenin kontrolü eğer "Drive Running" yani "sürücü çalışıyor" a atanırsa, butona basılır basılmaz, sürücü (VSD) freni açtıracak ve yükün aşağıya kontrolsüz bir şekilde düşmesine sebebiyet verecektir. Ancak mekanik fren kontrol parametreleri kullanan FRENIC MULTI,FRENIC ACE, FRENIC MEGA gibi sürücülerde mekanik fren açılmayacaktır. Çünkü bu sistemler mekanik freni açmadan önce motorun akım çekip çekmediğini kontrol ederek güvenlik önlemi alırlar. MULTI,ACE,MEGA serisi cihazlarda olan mekanik fren kontrolü parametreleri aşağıdaki gibidir.

PAR. PARAMETRE. AÇIKLAMASI
J68 Fren açma akımı
J69 Fren açma frekansı
J70 Fren açma gecikme süresi
J71 Fren kapatma frekansı
J72 Fren kapatma gecikme süresi

 

Yaşadığınız mühendislik problemlerine çözüm mü arıyorsunuz?